30 dec. 2010

Mordiskt monster i Sibirien


Under de senaste tre åren har officiellt 19 personer drunknat i Tjanyjsjön i Sibirien. Enligt de boende på orten beror dödsfallen på ett människoätande monster i sjön som de döpt till Nesski efter det betydligt mer vänliga sjöodjuret som sägs finnas i Loch Ness i Skottland. Lokalborna säger även att det är fler än de officiellt angivna som har fallit offer för monstret.

Nu senast var det en 59-årig man som försvann i sjön. Hans vän berättar att de var ute och fiskade när mannen fick napp. Styrkan hos vad som än fanns på andra änden av reven var dock så stor att båten kapsejsade och den ene av männen drogs ned under ytan och försvann spårlöst. Detta tycks vara ett repeterat mönster då liknande historier har berättats vid tidigare drunkningar.
I detta precis som i de allra flesta av de andra fallen har inga kvarlevor dykt upp. I några få fall har kvarlevor faktiskt spolats iland och dessa sägs då haft bitmärken från ett djur med stora tänder.

Ett annat uppmärksammat försvinnande i sjön skedde för tre år sedan då en elitsoldat i trettioårsåldern var ute med en båt. Sjön var lugn, men helt plötsligt började båten skaka för att sedan slå runt. Elitsoldaten försvann även han ned under ytan för att inte dyka upp igen.

Tjanyjsjön är en stor sjö till ytan, över nio mil lång och åtta mil bred. Så långt är den lovande som sjö för ett monster, men den når bara ett djup på sju meter.

Några teoretiserar om huruvida det här bara är ett påhitt för att locka turister. Dock tycker jag att om de ville göra det så hade de hittat på ett mer innovativt namn på monstret.

Källor: Aftonbladet, Wikipedia, Mail Online, Thaindian News, Express
Ursprungligen publicerad Jul 14th, 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar