31 mars 2011

Knobby

Bild från filmsnutten som fimades av Thomas Byers 11-03-22
Det har dykt upp en ny video som påstås föreställa Knobby, den kända storfot som sägs röra sig i North Carolina, USA. Just den här filmen är tagen på Golden Valley Chruch Road i Rutherford County.

Byers berättar att han och några vänner lyckades ta den mycket korta filmen på ett avstånd av ungefär 500 meter. Varelsen de såg berättar han var lite över två meter lång, vägde kanske 140 kilo och stank något fruktansvärt.

Det låter på beskrivning mer som att Byers såg en skunkapa än en storfot. Skunkapan eller stinkapan är en hominid kryptid som har setts många gånger i sydöstra USA, främst i trakterna kring Florida. Den har fått namnet av att den sprider en kadaverliknande stank omkring sig. En intressant sak är också att just Knobby är en känd skunkapa. Det finns de som påstår att skunkapan och storfot är besläktade raser av samma art och förmodligen är det därför som filmklippet nu benämns som en bild av storfot och inte den mer troliga skunkapan.

Oavsett vad man kallar det som Byers filmat så tycker både jag och mer storfotsinriktade experter att filmen ser helt fel ut. Förutom att den är vansinnigt suddig så är sättet den går på mycket underligt för en storfot. Näst intill alla ögonvittnesskildringar och tidigare filmklipp visar på att en storfot går med långa kliv och svängande armar. Saken på filmen trippar försiktigt fram, som någon i en dräkt där den inte riktigt ser var den är på väg.

Eller som någon skrev som kommentar på en av kopiorna till detta klipp: "Knobby kommer alltid att existera, precis bortom fokus."

Källor: Aftonbladet, Wikipedia, Cryptomundo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar