18 dec. 2011

Mekong-flodens drakeEnligt legenden lever det en drake i Mekong-floden. Ovanstående klipp visar inte mycket, men påstås alltså vara en film av denna legendariska drake. Det finns olika teorier om vad klippet egentligen visar, en av dem är att det skulle vara en eller flera stora ormar, en annan att det rör sig om en sillkung och sedan följer en rad gissningar på olika sorters fiskar. Den vanligaste gissningen efter sillkung är att en familj jättestora ålar skall ha sitt hem i floden.

Det finns också ett mystiskt ljusfenomen som hör ihop med Mekong-floden. Det består av ljusbollar som lösgör sig från ytan och försvinner upp mot himmelen. En till tre dagar om året inträffar fenomenet, i oktober. Ljusbollarna dyker upp utan vare sig ljud eller rök. Färgen brukar vara röd, rosa eller vit. De kan ibland ses nå en höjd av upp till hundra meter ovanför vattenytan. Enligt legenden skall det vara Mekong-draken som släpper ifrån sig dessa eldbollar från under ytan.

Givetvis finns det en naturlig förklaring till ljusfenomenet i form av naturgas, att jämföra med de i svensk folktro mer välkända irrblossen som orsakas av sumpgas. Exakt vad som utgör den "drake" som så många har sett återstår dock att spekulera i.


 Källor: Unique, Dragon fire ball

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar