15 jan. 2012

Stor katt siktad i Storbritannien igen!

Det här fotot av ett stort, svart djur togs i Wiltshire och tros kunna vara
detsamma som siktats i Gloucestershire.
I grevskapet Gloucestershire i sydvästra Storbritannien har det åter igen börjat rulla in rapporter om ett stort kattdjur. Det är inte ovanligt med rapporter om stora katter i England, men den här gången har man lite mer kött på benen än i vanliga fall.

Den 4 januari hittade man ett rådjurskadaver som efter undersökningar  faktiskt tycks ha blivit dödat av ett kattdjur. Undersökningen gjordes av Rick Minter, en expert på fenomenet stora katter i England. Han har rapporterat att kadavret bär typiska tecken från att ha blivit attackerat av ett kattdjur. Utöver klomärken och tandmärken så har även magsäcken blivit urtagen och ratad vilket är ett typiskt beteende för kattdjur då de är ointresserade av vegetariskt fyllda inälvor. Man har även undersökt tassavtryck i närheten av rådjurskadavret och dessa verkar tydligt vara från en stor katt och inte en hund.

Den 11 januari såg en kvinna som var ute med sina hundar ett stort kattdjur på ett fält i närheten av platsen där kadavret hittades. Hon berättade: "Den var kolsvart och minst lika stor som en schäfer, väldigt kraftigt byggd och med stora tassar, en lång svans och litet huvud."

Kvinnan är knappast den första som rapporterar om en stor katt i trakten, men i och med att man hittat rådjurskadavret så har markägarna bestämt sig för att ta DNA-prov på detta för att komma till botten med saken en gång för alla.
Resultat kommer förhoppningsvis att ges innan månaden är slut och vi kan bara hoppas på att det delges öppet eftersom vi nog alla väntar med spänning!

Källor: DailyMail, The Guardian

4 kommentarer:

 1. Är det inte ganska uppenbart photoshoppat? Jämför hur tydliga detaljerna på gräset är precis där katten är. Samtidigt syns inte en enda detalj i kattens ansikte.

  SvaraRadera
 2. Mycket möjligt att det är, dock brukar det vara knepigt att ta tydliga bilder på svarta djur på långt avstånd. När man förstorar bilden så ser man vissa nyansskillnader i ansiktet.

  Men i dagens digitala värld är det svårt att avgöra. Det skall bli mer spännande med DNA-resultaten!

  SvaraRadera
 3. har man berättat nåt om dna resultaten än.
  vill så gärna veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne Undin17 mars 2012 13:35

   Resultaten kommer att publiceras här i morgon. Förseningen beror på att jag haft väldigt mycket att göra på senaste tiden!

   Radera