18 mars 2012

Sjöodjuret i Olympic Park

Tidigare har vi skrivit om ett potentiellt sjöodjur i London som bland annat drog ned en åtta kilo tung kanadagås under vattenytan. En av våra läsare kommenterade att det skulle kunna vara en mal som låg bakom detta i och med att malar dels kan bli väldigt stora.

I samma vattenansamling har det tydligen tidigare spekulerats om ett odjur, så sent som för sex år sedan. Man pratade då bland annat om utifall det kunde vara en stor sköldpadda och nu när saker hände igen så funderade man över en förrymd orm.

Själv är jag nog mest övertygad om teorin att det är en stor gädda. Trots att gäddor är ganska vanliga fiskar så är det nog få som sett en riktigt stor på nära håll i Sverige och inte många som vet hur stora de faktiskt kan bli. Den största gäddan vars storlek noterats var 152 cm lång och vägde 27,5 kg, även om det som alltid finns rykten om ännu större exemplar.
Gäddor har även noterats äta sjöfåglar, även om de brukar hålla sig till mindre exemplar. En riktigt stor gädda skulle dock inte ha några större problem att äta upp även stora sjöfåglar.

Ett exemplar av en jättegädda, tagen i Kanada
Källor: AOL, Huffington Post, The Sun, Wikipedia, Fishing Fury

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar