27 sep. 2012

Många yeti-rapporter från Ryssland

Floden Mras-Su där några fiskare såg yetis.
Under den senaste tiden har det kommit in tre olika rapporter från ögonvittnen till yetiliknande varelser i Ryssland. Det har varit dussintals rapporter under de senaste åren, men nu under bara några veckor så har rapporterna eskalerat.

Den första rapporten kom in förra månaden från byn Myski. En fiskare berättade att han såg två varelser som drack vatten vid strandkanten. Först trodde han att de var björnar, men när de rätade upp sig på två ben så antog han att de var människor och ropade en fråga om utifall de behövde hjälp. Då rusade varelserna iväg genom vegetationen på två ben och använde armarna till hjälp för att föra undan buskarna.

Den andra rapporten dök upp bara några dagar efter den första, vid floden Mras-Su där några fiskare såg en hel grupp med varelser som de beskrev som "högväxta djur som såg ut som människor". Varelserna hade varit helt pälsbeklädda och rörde sig mer som människor än djur enligt ögonvittnet. När fiskarna försökte påkalla varelsernas uppmärksamhet så vände de och försvann in i skogen.

En statsanställd var vittnet i den tredje rapporten. Denne var ute i samma område som de tidigare rapporterna kommer från när denne såg en varelse som "inte såg ut som en björn" och som flydde lika fort som den dykt upp.

Igor Burtsev från International Centre of Horminology meddelar att nästa månad kommer Ryssland att ha en konferans och en expedition i ett försök att hitta dessa yeti. Burtsev var förra året inblandad i en liknande expedition med forskare från USA, Ryssland och andra länder. Under den expeditionen skall man ha hittat "yeti-hår", men något resultat av DNA-analys har ännu inte släppts till allmänheten.

Källor: The Australian, Huffington Post, Digital Journal, Fox news

Tack till Mathias Hellsten för tipset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar