30 apr. 2017

Mystiska kattdjur i Australien


Jag har tidigare skrivit främst en artikel om ABC-fenomenet, "Alien Big Cats" och då främst inriktat mot England. Det är dock även en ganska stor grej i Australien och det har inkommit många rapporter under 2000-talet, den senaste ägde rum i Victoriaområdet den åttonde april i år.

Kevin Manners var ute och gick i skogen på eftermiddagen när han plötsligt fick syn på någonting som han verkligen inte förväntade sig. Vid vandringsleden framför honom, bara 20 meter bort, stod en stor, svart katt och stirrade på honom. Den var enligt Manners betydligt större än en vanlig tamkatt, närmare bestämt som en stor schäferhund i storlek. Den stirrade på honom en kort stund innan den tog ett språng in i buskarna på andra sidan av stigen.
Manners berättade senare att djuret hade ett kattlikt ansikte, kort kolsvart päls som såg mjuk ut och en väldigt lång, jämn svans. Vidare beskrev han att djuret också var välmusklat och hade stora tassar.

Den nyaste rapporten innan ovanstående inkom den fjärde december 2016. Tim Hurley och hans flickvän körde längsmed en landsväg när Hurley fick syn på ett stort kattdjur som var på väg över vägen. Det visade sig dock snabbt att hans flickvän fått syn på en annan tjugo meter från den första.
Hurley beskrev djuren som att de rörde sig flytande och mjukt och var i storlek med en schäfer.

Naturforskaren Bernie Mace som har undersökt rapporterna om de stora katterna i över trettio år kommenterade fenomenet med att om de svarta kattdjuren är en exotisk art så är det mycket troligt att de huvudsakligen rör sig i par.

Vaughan King är en annan expert som uttryckt sin åsikt om de stora kattdjuren. Han har jobbat som djurskötare av just stora kattdjur på Australia Zoo. När han undersökte området där Hurley och hans flickvän såg kattdjuren sa han uttrycken att det var den absolut bästa tänkbara miljö för stora kattdjur. King undersöker ofta rapporter om stora kattdjur och har själv teorin om att det rör sig om tre olika arter. Han driver en hemsida som heter PantherPeople som fungerar som ett studieforum för att diskutera just det här fenomenet och tror också att det kommer att dyka upp otvetydiga bevis inom en snar framtid, en åsikt han delar med många insatta.

Dock skall det än en gång poängteras att även förvildade tamkatter kan bli otroligt stora, och att det stora, svarta kattdjur på nästan två meters längd som skjöts i Australien 2005 faktiskt visade sig vara just en sådan tamkatt.
Men även om så är fallet så är det väl en svindlande tanke att det tycks finnas en hel ras av dessa gigantiska katter som lever i det vilda och då och då syns av människan... För att sedan försvinna igen.

Källor: news.com.au, Herald Sun, Mysterious Australia,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar